B&B Wharfside

Hirtshals


På toppen af Danmark

Naturperler i Hirtshals området

Der er mange spændende naturperler at besøge, når I er på ferie i Hirtshals. Naturperler, som fortæller om vores fortid, og som byder på storslået skønhed. Her er et bud på ture ud i naturen i Hirtshals området.

Hirtshals Klint

Hirtshals Klint er et yndet udsigtssted og en kystlokalitet sydvest for Hirtshals - fyldt med spor fra fortiden. Klinten er 250 meter lang og op til 10 meter høj.

Hvad der ellers kunne ligne en ganske almindelig strand med store sten, er i virkeligheden en kæmpe samling af Yoldialer (marine aflejringer, som blev dannet i slutningen af istiderne efter bortsmeltningen af iskapperne) og sten fra især Norge, som er kommet hertil via isbjerge helt tilbage fra midt Weichsel istiden.

Hirtshals Klint har stor forskningsmæssig værdi, da klinten er den eneste lokalitet, hvor større profiler med Ældre Yoldialer kan studeres.

Havnerundfart med HG 159

Spring ombord på det smukke museumsskib og se Hirtshals Havn fra hav-siden. Guiden fortæller om havnen og dens udvikling gennem årene. En sjov og spændende tur for både børn og voksne. HG 159 Johs. Hejlesen ligger ved Sydvestkajen neden for Trappen.

Entré Nordsøen Oceanarium

​Nordeuropas største akvarium! Oplev det gigantiske oceanarie med 4,5 mio. liter vand. Udforsk stimevis af havdyr fra den glubske havkat over de legesyge sæler til den godmodige klumpfisk. Følg vores dykker i dybet, når han hver dag fodrer klumpfiskene, hajerne og alle de andre fisk i det store oceanarium. Tag familien med og gå på ekspedition til de syv destinationer - til vands, til lands og helt til bunden af Nordsøen. Aktiviteter hele dagen - for hele familien.

Naturperler4
Naturperler3
Naturperler2
Naturperler1